Covid-19 Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

31-03-2023 11:41
Covid-19 Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

Covid-19 Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

Covid-19 Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey, Çin Halk Cumhuriyeti’nde yayılmaya başlayan hastalık binlerce can almaktadır. Covid-19 enfeksiyona yol açan bir virüstür.  Şu ana kadar neredeyse her ülkede görüldü. Kamuoyuna yansıyan son bilgilere göre, dünya genelinde 1.100.000 vaka kaydedilmiştir. Toplamda 53.600 kişi bu virüs yüzünden hayatını kaybetti. Bu sayılar gün geçtikce artmakla beraber sosyal izolasyonun virüse karşı etkisini her gün daha da iyi anlıyoruz. Türkiye’de ilk korona virüs vakası 11 Mart 2020’nin ilk saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulurken, 13 Mart günü ikinci bir vakanın varlığı onaylandı. Günümüzde ülkemizde de bir çok kişinin öldüğü koronavirüsten evde kalarak korunmamız gerekmektedir. Bu nedenle evlerinizde kalmanız önemlidir.

Dünyada bir çok can alan, 2020 vebası adını alan Koronavirüs (COVİD-19), hafife alacağınız bir hastalık değildir. Korona virüs belirtileri şunlardır : Burun akıntısı, halsizlik, eklem ağrıları, ishal, bulantı, kusma, iştahsızlık . Bu belirtileri  gösteriyorsanız kendinizi izole ediniz ve ailenizden kimseye emin olana dek yaklaşmayınız. Yine de belirtiler var ise test yaptırınız.

Bu süreç zarfında sağlık kuruluşuna gitmeyip 112 ve 184’ü (Korona danışma hattı) arayıp durumunuz hakkında bilgilendirme yapınız. Doktorlar durumunuza göre sizleri yönlendireceklerdir. Yine de sakin kalmakta fayda görüyoruz.

Belirtileri kendinizde gözlemliyorsanız maske ve eldiven takarak en yakın sağlık kuruluşuna giderek COVİD-19 testi yaptırın.

Toplum sağlığı için her kişinin fedakarlık yapması gerekmektedir. Bu nedenle üzerinize düşen vazifeyi yerine getirin!

Ve mutlaka #Evde Kal

Websandalye olarak sizleri önemsiyoruz.

Baştanda söylediğimiz gibi ‚Hayat Eve Sığar‘.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.